Sju sorters blommor

En bild på mig från midsommar på Gotland förra året.
 
 
Nu är det dags för mig att ut och åka storbåt, klä mig fint, äta massiva middagar och kika på Tallinn och S:t Petersburg. Jag kommer därmed inte att kunna blogga på några dagar. Jag hoppas ni där ute kommer att vistas i det härliga vädret, klä midsommarstången, äta god mat, umgås, spela spel, dansa runt stången och plocka sju sorters blommor att lägga under kudden för att drömma om den ni ska gifta er med!
 
Jag önskar er alla en riktigt härlig midsommar!
Jag - Midsommar

Sommaräng och solsken

 

Idag skiner solen! Nu ska jag ut och njuta av de små vackra solstrålarna som vill visa sig för mig. Gäller att passa på, för de är inte särskilt givmilda i år. Senare idag bär det iväg till huvudstaden igen och därefter den härliga kryssningen!

En osalig röra

 

Här kommer några bilder från Rödön igen. Det var riktigt härligt där, det måste jag säga.

 

Denna dag bjuder på grådassigt väder och inomhusmys. Tror att jag ska börja försöka få någon ordning på mina hundratusentals bilder som jag har utspridda i en salig röra på flera olika ställen. Det finns kopior och olika versioner i dubletter i olika mappar på datorn och på mina externa diskar. Ibland jobbar jag med de bilder jag har på datorn och ibland med dem på den externa, vilket leder till att jag inte vet vilken som är den senaste versionen och vilken jag vill ha kvar. Jag vet inte riktigt vad jag har fört över till min externa hårddisk och vad jag inte fört över. Min backup ska vi inte tala om, jag vet inte alls vad den innehåller. Och som om inte det vore nog så har jag allt i lightroom också och sedan jag har flyttat några mappar så hittar inte programmet någonting. Det känns som att jag är en riktig virrpanna nu och behöver en genomarbetat strategi för detta. Jag hatar att ha denna oordning, jag vill att det ska vara strukturerat. Jag blir lite irriterad bara av tanken på kaoset.

 

Det får bli ett mål i sommar att strukturera upp mina bilder samt få över allt till min backup så att inte mitt liv slås i spillror den dagen datorn eller hårddisken kraschar. Det vore nog bra också om jag kunde tagga alla bilder i lightroom så att jag på någorlunda sätt kan navigera runt bland mina bilder och hitta det jag söker. Jag har varit lite slarvig med det den sista tiden. Just nu känns allt detta dock som ett evighetsarbete. Pjuu...

Sommardröm

 

Tjoho! Planer smides medan järnet är varmt, det kommer bli en rolig midsommar även i år! Som det såg ut först skulle midsommar rinna ut i sanden och inte bli mycket mer än kanske en sillbit och en nubbe, men så ser inte planen ut längre! Det ska minsann kryssas på lyxfartyg med fyrarättersmiddagar och andra härligheter. Najs! Känner mig ganska nöjd med mitt infall.