Tips: PhotoScape

Jag har kommit över ett superbra tips hos endenise på en programvara som är perfekt för enklare bildredigering, men framförallt bra på att skapa bildkollage på ett snyggt och enkelt sätt. Det är programmet PhotoScape vilket finns att ladda ned gratis här.

 

 

Ni kanske har märkt att jag på senare tid har visat olika bildkollage, vilket jag enkelt har skapat i PhotoScape. Perfekt när man vill att bilderna ska ligga på ett speciellt sätt på exempelvis bloggen. Man kan i programmet välja layout, filter och ramar efter tycke och smak. Toppen!

 

Scannar för glatta livet

 


Jag har hållit på för fullt med att scanna in massor av bilder från förr. Mest från när jag var liten som kan vara kul att ha digitaliserade. Det är dock mycket jobb och det tär på tålamodet. Än så länge har jag scannat in över 900 bilder, vilket jag inte tycker är fy skam. Det har dock tagit sin lilla tid.

Fototips!

Vill du veta hur man kan ta bilder som ser ut som dem nedan? National Geographic har gjort en samling på snygga och enkla tips på fototekniker för att få ut det bästa ur olika fotosituationer.

Kolla in det här.

Bildkällor: 1 - 2 - 3